Vacature Senior Optical Engineer

Wij zoeken een
Senior Optical Engineer

Voor de afdeling Design & Development zoeken wij een enthousiaste Senior Optical Engineer die gewerkt heeft met CODE V en/of Zemax. Heb jij deze ervaring en wil jij deze inzetten voor een bedrijf dat voorop gaat in het maken van optische systemen en voor defensie, de semiconductor industrie en space lees dan verder.

Omschrijving:

Als Senior Optical Engineer ben jij samen met een team, bestaande uit; 2 projectleiders, 1 system engineer, 3 electrical engineers, 2 mechanical engineers en 2 optical engineers verantwoordelijk voor het ontwikkelen van opto mechanische en opto mechatronische apparaten voor markten zoals Semicon, Defensie en Space. Vanuit jouw pragmatische aanpak kom jij met je team tot inventieve oplossingen voor veeleisende klanten. Hiervoor is regelmatig intern overleg en overleg met de klant een essentieel onderdeel van het takenpakket. Andere onderdelen van jouw takenpakket als Senior Optical Engineer zijn:

 • Engineeren, designen, en testen van optische meet systemen;
 • Bedenken van prototypes en deze laten assembleren en testen om vervolgens de prestaties te meten;
 • Interne en externe specificaties bekijken en deze bespreken met de klant en jouw team;
 • Jij geeft input voor de optische ontwikkeling van de systemen en daarbij geef je input voor planning en kostprijs;
 • Jij geeft input aan de werkvoorbereiding aan de hand van studies (maken van berekeningen, experimenten en metingen) om zo ideeën te verifiëren en ontwerpbeslissingen te documenteren;
 • Jij geeft ondersteuning aan klanten, leveranciers en collega’s wanneer er problemen zijn van optische aard.

Profiel:

 • Jij hebt een Master in de richting (Technische) Natuurkunde, Werktuigbouwkunde of een Opleiding gericht op Optiek;
 • Jij hebt minimaal 15 jaar ervaring in design van optische systemen, bij voorkeur zo breed mogelijk;
 • Jij hebt ervaring met optische design software zoals CODE V of Zemax;
 • Ervaring met mechanical design software is een pré (Nedinsco gebruikt Siemens NX);
 • Jij kunt uitstekend communiceren in de Nederlandse en Engelse taal, (Duits is een pré).

Naast deze harde criteria komt het uiteraard ook neer op persoonlijkheid. Hierin is het belangrijk dat je goed in teamverband kunt samenwerken. Jij bent communicatief vaardig, pro-actief, analytisch, hebt een sterk oplossend vermogen, jij beschikt over een klantgerichte instelling en vindt het leuk om innovatief bezig te zijn.

Wij bieden:

Afwisselende en steeds technisch uitdagende werkzaamheden binnen een platte organisatie die volop in ontwikkeling is, een prima sfeer en goede arbeidsvoorwaarden.

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer Christ Gruijters, tel. 077-3558752. Wilt u reageren op deze functie? Stuur of e-mail dan een korte motivatie en uw CV aan de afdeling Human Resources van Nedinsco hr@nedinsco.nl of Nedinsco B.V., Afdeling HR, Jan van Riebeeckweg 5, 5928 LG Venlo.